1 - 5

Alphia 8

8e klasse 06

23 november 2019 12:00

Na een snipperdag vorige week mochten de mannen van Christiaan Klok weer eens aan de bak in de wei. Na het zwaarbevochten gelijkspel tegen concurrent Be Fair 2 weken geleden, wilden de oranjehemden met niet minder dan 3 punten de zaterdag afsluiten. Tegenstander BSC'68 had tot nog toe geen punt gepakt in de competitie en moest er ook nu weer aan geloven.

Het duel was er een waarbij Christiaan Klok wat dingen in de opstelling kon proberen. Rolf had zich verslapen, dus er zaten 'slechts' 5 wissels op de bank vandaag. De eerste helft was er een van matig voetbal. De oranjehemden probeerden te voetballen, maar gingen te slordig met het balbezit om en de Benthuizenaren leverden de bal net zo vrolijk weer in bij de verdedigers van Alphia door de lange bal te spelen. Aan beide kanten werden maar weinig kansen gecreëerd, waardoor het voor de neutrale toeschouwer een saaie eerste helft moet zijn geweest. Het eerste dieptepunt viel na een kleine 30 minuten voetballen, toen Wesley in een onschuldig duel om de bal volledig verkeerd terecht kwam en hierbij zijn pols brak. Na kort bijgekomen te moeten zijn van dit gebeuren, nam Alphia het initiatief weer over en kwam het team ook op een 0-1 voorsprong na een goede aanval over links. Aan de andere kant moest keeper Paul een aantal keer goed optreden na doorgeschoten lange ballen en verkeerde timing door de Alphense verdedigers.

In de tweede helft werd door beide teams uit een iets ander vaatje getapt: de oranjehemden gingen wat feller de duels in en waren minder slordig, terwijl de Benthuizenaren twee spelers van de selectie hadden weten te strikken voor de laatste 45 minuten. Qua spelbeeld veranderde er niet veel, want de oranjehemden voetbalden beter, terwijl de counters van BSC wel wat gevaarlijker werden met nieuw ingebrachte kwaliteit. Al vroeg in de tweede helft kwam Alphia op een confortabelere 0-2, nadat Max een corner in één keer in de verre kruising krulde. Vanaf de aftrap stonden 10 alphianen daarna direct even te slapen, toen BSC met 4 man door kon komen. Paul was wel bij de les en kon zo de aansluitingstreffer voorkomen. Na 52 minuten leek het doorjagen van Luuk te stranden in een goal, maar daar stak de matig fluitende scheidsrechter een stokje voor. Na wat kortsluiting (de grensrechter van BSC vlagde niet en de bal werd gespeeld door de Benthuizense keeper) besloot de leidsman een zuivere goal af te keuren. Ditzelfde gebeurde nogmaals toen Max binnen de 16 meter door midden werd geschopt door de keeper van de tegenstander, toen de scheidsrechter besloot een achterbal te geven. Na overleg met de Alphense aanvoerder en de grensrechter bleef hij bij deze beslissing. De strafschop volgde alsnog toen de sportieve keeper van BSC eerlijk toegaf de speler neergeschopt te hebben. Hieruit volgde de 0-3. In het restant van de wedstrijd werd nog tweemaal door Luuk gescoord na goede combinaties over het veld. Het enige minpunt uit de tweede helft was toch echt het enige tegendoelpunt van vandaag, waarbij de spits van BSC in een corner vrij kon binnenkoppen.

Aanstaande woensdagavond zullen de mannen van Christiaan Klok de koppositie verder proberen uit te bouwen tegen Gouda, dat getergd zal zijn om de 3 punten mee te nemen na het verlies van vandaag.
Tot slot wenst Alphia 8 Wesley heel veel sterkte in zijn herstel en hopen we hem snel weer op het veld terug te zien.