2 - 4

Alphia 8

8e klasse 06

25 januari 2020 14:30

Na een lange winterstop waarin alle pijntjes bij de spelers hersteld zijn, mochten de mannen van Christiaan Klok hun kunsten weer laten zien in de wei. De mannen willen dolgraag kampioen worden en hebben directe concurrent Rohda de week daarvoor kostbare punten zien verspelen. Met 2 wedstrijden minder gespeelt bedroeg de achterstand tot zaterdag 4 punten. Tegen Hazerswoudse Boys mocht dus niet verloren worden en dit wist kersverse aanvoerder Luuk van Maasdam ook goed te vertellen in de kleedkamer.

Maar Alphia 8 zou het 8e niet zijn als ze één van beide helften niet matig zouden beginnen, zo ook nu. Binnen 5 minuten stond de verdiende 1-0 voor Haz Boys op het scorebord. Er werd te laat gestapt en de spits liet Paul kansloos 1-op-1. Hierna bleef de thuisploeg aandringen en raakten zij nog de lat via Matze en moest Paul een paar keer optreden. Aan de andere kant was Alphia nauwelijks gevaarlijk geweest. Een corner werd afgeslagen en opgepikt door Karim, die met een scherpe voorzet Luuk wist te bedienen. Uit het niets werd het zo 1-1. Ook na deze goal was de thuisploeg sterker en kregen zij veel kansen. Ook bij de 2-1 was er een onoplettendheid van de verdedigers van Alphia, waardoor in een vrije positie kon worden ingeschoten. Paul kon zijn hand er nog tegen krijgen maar dit was helaas niet genoeg. Na deze goal namen de Hazerswoudenaren wat gas terug en kwamen de oranjehemden beter in hun spel. De 2-2 viel na een goede actie van Martijn, die Luuk wist te bereiken. Na nog 2 man omspeeld te hebben kon hij zijn 2e van de middag binnenwerken. Hierna begon de thuisploeg toch weer te voetballen en creeërden zij nog wat grote kansen, maar met een gelijkspel werd de rust bereikt.

De 2e helft verliep compleet anders, nadat Patrick de oranjehemden met een mislukte voorzet al vroeg op 2-3 had gezet na een mooie aanval van achteruit. De alphianen bleven hierna verreweg de betere op het veld zonder echt veel kansen te krijgen. De wedstrijd kabbelde voort toen plots de spits van Hazerswoudse Boys de diepte in werd gestuurd, waarna hij Paul wist te verschalken. Dit keer stuiterde de bal aan de goede kant van de paal over de achterlijn. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok gooide Luuk met alweer zijn 17e goal van dit seizoen de wedstrijd op slot. Hij was scherper dan zijn directe tegenstander op een fantastische steekbal van Karim en kon vlak voor de keeper de bal in de touwen werken. In het restant was de thuisploeg nog dicht bij een goal, maar de bal werd van de lijn gehaald door Matze.

Coach Christiaan Klok toonde zich tevreden met de overwinning: ,,Toch weer drie punten hè, al waren die op basis van de eerste helft zeker niet verdiend. Een ding is zeker, aan een competitie latjetrap hoeven we niet mee te doen, die winnen we toch niet na vandaag.''

Aankomende week gaat de titelstrijd weer verder tegen Floreant 5. In een eerdere ontmoeting werd nog met 10-1 gewonnen, maar de Boskopers zijn de laatste tijd goed in vorm en zijn traditioneel een lastige tegenstander voor Alphia 8.