3e klasse B

10 oktober 2020 12:00

P.M.A. (Marcel) Rietveld

Zaterdag 10 Oktober 2020.

Het is 10:30 en de mannen van Alphia 2 druppelen langzaam binnen, het is een mooie zonnige ochtend, vandaag komt Voorschoten '97 op bezoek. In de beker hadden ze al kunnen proeven aan het nivo van Voorschoten want toen speelden de mannen al tegen het 3e van Voorschoten en vandaag kunnen ze zich enigszins revancheren tegen het 4e.

We krijgen 2 kleedkamers toegwezen en de mannen kunnen zich gaan omkleden, Jerry bespreekt de tactiek en legt de looplijnen nogmaals uit en dan gaan we richting het veld. De wedstrijd kan op tijd beginnen want de scheidsrechter heeft er erg veel zin in, zo ook onze mannen.

Het begin is vooral van de oranjehemden nerveus en ongecontroleerd, de druk is voelbaar want deze wedstrijd moet eigenlijk wel gewonnen worden willen de mannen de aansluiting houden in de 3e klasse. Het is duidelijk te merken dat de mannen aan het zoeken zijn en Voorschoten wil toch ook graag laten zien dat ze kunnen voetballen en niet even makkelijk te pakken zijn.

Het onzekere begin krijgt in de 6e minuut al een vervolg want na 6 minuten staat de 0-1 al op het bord, het is Delano Bek die de bal verliest op het middenveld waardoor de achterhoede niet goed staat en Voorschoten goed countert en de bal over Fabian Wentink schiet en zo staat Alphia dus al te snel met 0-1 achter, het is nu zaak om op zoek te gaan naar de 1-1 en die valt gelukkig al snel want in de 11e minuut wordt Delano Bek weggestoken en gaat richting de achterlijn en het is een eigen speler van Voorschoten die de bal achter zijn eigen keeper werkt. We zijn amper 3 minuten verder als Alphia een vrije trap neemt op de rand van de 16, tegenwoordig heeft Alphia 2 weer een specialist in huis met de naam Bas de Haan en het is hij die de vrije trap neemt, de trap is perfect alleen richt hij iets te hoog en de bal komt via de lat weer terug het veld in en daar staat de oplettende Robin Tol die de bal vrij in mag koppen en zo staat het 2-1, vanaf de kant is er veel blijdschap maar er wordt ook geroepen dat we niet moeten na juichen, deze woorden zijn amper uitgesproken of de bal ligt weer achter Fabian!! de voorsprong duurde echt 10 seconden en het staat gewoon alweer gelijk!!! Op de bank is het ongeloof voelbaar maar er moet weer gevoetbald worden en de koppies moeten omhoog.

We maken een klein sprongetje naar de 36e minuut waar de wedstrijd wel weer een doelpunt kan gebruiken en die valt dan ook op het juiste moment, de bal komt vanaf de linkerkant en Thijs van Egmond komt dwars door het midden heen om de voorzet van Bas de Haan heerlijk over de keeper heen te koppen en dit had zowel Thijs als de ploeg nodig en het is toch lekker als je met een voorsprong richting de thee kan.

Tijdens de thee is het belangrijk om nog even alle tactische tips te bespreken en te krijgen van Jerry en dan kan de tweede helft beginnen, er komt 1 wissel en dat is Joey Reumerman die erin komt voor Nick Klerks wat ontzettend leuk is voor Joey omdat hij voor het eerst mee mag doen met het 2e en nog bij de JO-19 speelt.

Ik zie dat Sascha en Bas samen het veld op komen en ik vraag later wat daar besproken is en ik hoor dat Bas de boodschap heeft gekregen om vaker uit de 2e lijn te schieten want de keeper is niet echt balvast.

Het spel gaat weer redelijk heen en weer, de kracht van Voorschoten zit hem toch wel in de snelle linksbuiten en de balvaste spits en Mees, Sam en Thorsten hebben hun handen vol aan deze spelers.

Het is inmiddels de 65e minuut als Alphia weer een keer in de aanval gaat op de linkerkant van het veld, de bal komt via Joël Broekhuizen bij Bas de Haan die met een simpele beweging zichzelf vrijspeelt op de punt van de 16 en de bal met zijn rechtervoet de bal hoog in de verre hoek binnenschiet en zo zijn boodschap meegenomen heeft, maar ook nu wordt er geroepen dat ze niet moeten na juichen want verslappen mag nu niet want dat gebeurde in de eerste helft al dus daar zullen de mannen toch wel van geleerd hebben zou je denken maar niets is minder waar want het gebeurd gewoon weer want amper 20 seconden later is het alweer 4-3. Langs de kant worden we er gek van en zo ook onze keeper Fabian, die Alphia 2 trouwens nog in dewedstrijd houd als de spits van Voorschoten 1 op1 komt met hem maar hij de bal prima kan verwerken en deze kans dus om zeep helpt voor Voorschoten "zij balen, maar wij natuurlijk erg blij" Ik kan niet anders zeggen dan dat dit zo'n sterke eigenschap is van Fabian.

In de 75e minuut is het tijd om de laatste wissel toe te passen en het is "supersub" Roy Beugeling die erin komt voor Hassan Knobbout, en het is Roy Beugeling die in de 89e minuut de wedstrijd op slot gooit en de 5-3 binnen schiet. Wat ons betreft mag de scheidsrechter fluiten voor het einde van de wedstrijd maar er zijn wat kleine blessures geweest dus er staan nog een paar minuten op de klok als Alphia nog 1 keer toeslaat in de 92e minuut waar Robin Tol zijn 2e doelpunt binnen schiet en de eindstand op 6-3 brengt. Nu is het wel tij om na te juichen want de punten blijven in Alphen en Voorschoten gaat groen en geel naar huis.

De volgende wedstrijd staat (nu nog )gepland op 24 oktober dus als alles door man gaan van onze premier zal ik wederom aanwezig zijn om verslag te doen van de wedstrijden van Alphia 2.