...

3e klasse A

10 oktober 2020 14:30

R. Sinke

Afgelopen zaterdag speelde Alphia toch wel een topper tegen het Leidse Lugdunum. De Leidenaren waren de competitie met twee overwinningen begonnen en waren zodoende nog ongeslagen. Alphia daarentegen behaalde afgelopen dinsdag de eerste drie punten. Er moest dus gewonnen worden om de achterstand op de bovenste plaatsen in de derde klasse A niet te ver op te laten lopen. Op het troosteloze en herfstachtige sportpark De Bijlen werd er om 14:30 uur afgetrapt onder toeziend oog van een aantal bestuursleden, pers en enkele geblesseerde selectiespeler.

De openingsfase van de wedstrijd waren beide elftallen aftastend en hadden ze moeite met de bal in de ploeg te houden. Ondanks het matige spel was de strijdlust bij bede teams wel aanwezig en was de beginfase alles behalve saai te noemen. De eerste kans was voor de Alphianen, maar het schot ging voor Alphia langs de verkeerde kant van de paal. Ook Lugdunum kreeg een paar kleine mogelijkheden, maar de Alphia doelman Boas Vet werd daardoor niet echt op de proef gesteld.

Uiteindelijk kwam de wedstrijd wat meer los en golfde het spel over en weer. De eerste echte kans was voor de bezoekers te noteren, maar Gary Person zag zijn inzet gestopt worden door Boas Vet. In de 25e minuut kreeg Alphia op de punt van de 16 meter een vrijetrap. Dennis Boer ging achter de bal staan en schoot de vrije trap gemakkelijk achter de Lugdunum doelman (1-0). Lugdunum leek na deze goal iets aangeslagen en Alphia werd sterker. Helaas voor Alphia bleef de score op 1-0, maar een grotere voorsprong had ook zomaar gekund. Vlak voor rust was het nog even bibberen voor Alphia. Een mislukte voorzet van de linksbuiten van Lugdunum belandde zomaar op de binnenkant van de paal.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld . De Alphianen kwamen gemotiveerd uit de kleedkamer en wilde de drie punten in Alphen houden. De bezoekers wist even geen raad met het spel dat Alphia speelde en dat zorgde er voor dat Alphia vroeg in de tweede helft de wedstrijd al besliste, In de 49e minuut was het opnieuw Dennis boer die de bal met een prachtige volley achter de Lugdunum Doelman schoot (2-0). Nog geen vijf minuten later maakte Daniël Buijnink een einde aan de wedstrijd door met een geplaatst schot de 3-0 te scoren. Het geloof bij Lugdunum was na deze tegenslag weg en de bezoekers waren niet meer in staat om het Alphia nog moeilijk te maken. Alphia had de wedstrijd volledig onder controle en speelde deze, soms met oogstrelend voetbal, dan ook professioneel uit. In de slotfase had Alphia de core nog kunnen vergroten, maar dat werd door de Alphianen nagelaten.

Dinsdag staat de volgende competitie wedstrijd al weer op het programma. Dan gaan de Alphianen naar Sporting Leiden, dat dit weekend uit voorzorg nog allen wedstrijden uit het programma liet halen door de vele corona besmettingen op de club. Hopelijk is het dinsdag allemaal onder controle zodat beide teams veilig hun wedstrijd kunnen spelen. De aftrap in Leiden is om 20:00 uur en is dan ook weer live te volgen via de Liveblog op de Clubapp en website.

Hieronder de interviews met Angelo Leverock en Boas Vet na afloop van de wedstrijd Alphia - Lugdunum.