2 - 2

ARC 2

14 augustus 2021 14:30

N. de Jong

Onder toeziend en goedkeurend oog van Henk Hart, links van de cornervlag zichtbaar op de foto, betrad een gretig Alphia even voor half drie op zaterdagmiddag het hoofdveld aan de Sportlaan. Reden van opkomst: de eerst wedstrijd tegen een andere vereniging sinds 305 dagen. Het 2e team van ARC was de opponent en kwam met een sterke selectie naar De Bijlen. Trainer Marcel Vondeling koos op zijn beurt ook voor een sterke basiself met de jonge talentvolle keeper Perry van Cassel op doel. Dat zag Sport Lokaal verslaggever Aad Groenewoud, maar ook een 200 aanwezigen op de tribune, het terras of langs de lijn. Niet alleen de spelers hadden zin in een wedstrijd, kunnen we wel concluderen.

Alphia kwam al snel op voorsprong en vertoonde gedurende de hele wedstrijd bij vlagen goed spel. Maar ook ARC kwam goed uit de hele lange Corona-stop en wist de achterstand voor de rust te herstellen en na de rust zelfs om te zetten naar een voorsprong. Lange tijd leek een 1-2 uitslag ook de boeken in te gaan, maar kort voor tijd wist Alphia toch nog de gelijkmaker te scoren: 2-2.

Zo pril in het seizoen, met alle wisselingen en de Corona-periode in het achterhoofd, schept deze 1e oefenwedstrijd hoge verwachtingen voor het komende seizoen. Volgend weekend gaat de voltallige selectie voor een trainingsweekend richting Eindhoven en kunnen de puntjes op de i voor een mooi seizoen worden gezet.