Toernooiweg 101
2741LE
WADDINXVEEN
tel. 0182-615006

Het doel voor beide teams voorafgaand aan deze wedstrijd was duidelijk. Winnen zou betekenen dat je de aansluiting bij de top behoudt en bij een nederlaag beland je in de middenmoot van deze 3e klasse. Door een goede teamprestatie heeft Alphia dit weekend de drie punten bij het Waddinxveense Be Fair meegenomen naar Alphen. Twee goals van Jordi Wentink waren deze middag voldoende om de overwinning over de eindstreep te trekken. Door deze overwinning blijven de Alphianen dus in het spoor van koploper FC Oudewater.

In de eerste helft zette Alphia de gastheren direct onder druk, waardoor er geen ruimte was voor een goede opbouw. Alphia kreeg diverse goede mogelijkheden om de score te openen, maar zoals al vaker ontbrak het aan scherpte bij de laatste actie voor de goal. Na een goed half uur spelen was daar dan toch de openingsgoal in deze wedstrijd. Jordi Wentink zette met een goed afstandsschot de Alphianen op een meer dan terechte 0-1 voorsprong.

De tweede helft speelde ALphia opnieuw goed en werd er als team gewerkt. n de 65e minuut was het opnieuw Jordi Wentink die met een bekeken schot de score verdubbelde (0-2). Er leek geen vuiltje aan de lucht en de drie punten leken deze middag gemakkelijk ingehaald te worden. In de 72e minuut waren het daar opeens de gastheren die de aansluitngstreffer maakte (1-2). Hierdoor leek het toch nog even spannend te worden, maar verdedigend stond het deze middag toch weer goed. In de slotfase werd de hardwerkende Justin Flippo naar de kant gehaald voor Daniel Buijnink die de rust in het veld terug moest brengen. Deze wissel pakte goed uit en zo werden de drie punten over de streep getrokken.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de rode lantaarndrager VVC op het programma. De ploeg uit Nieuw Vennep heeft momenteel nog geen doelpunten gemaakt en wacht ook nog op de eerste punten in de 3e klasse. Marcel Vondeling zal de mannen goed gaan voorbereiden op deze wedstrijd zodat er van onderschatting geen sprake is. De wedstrijd zal om 14:30 uur geworden afgetrapt.