Alphia heeft aan 1 helft genoeg bij Blauw Zwart

Dr. Mansveltkade 7
2242TZ
WASSENAAR
tel. 070-5115385

Dit weekend stond Blauw Zwart - Alphia op de planning in de 3e klasse A. Na het verlies vorige week in de topper tegen FC Oudewater (0-1) wilde de mannen van Marcel Vondeling weer wat recht zetten. Dan is Blauw Zwart geen gemakkelijke tegenstander, de Oranjehemden hebben het traditiegetrouw altijd lastig tegen deze stugge tegenstander.

Vanaf de aftrap bleek wel waarom de Alphianen nooit echt lekker naar Wassenaar afreizen. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en probeerde met lange hoge ballen hun spitsen in stelling te brengen. Alphia had het in deze beginfase even lastig met dit spel en zag dat Blauw Zwart een aantal kansen kreeg, maar dit leverde geen doelpunten op. In de 10e minuut was het Marwan Fennich die de ban brak. Met een afstandsschot van 18 meter in de kruising versloeg hij de Blauw Zwart doelman en zette de Alphianen op 0-1. Na een klein half uur verdubelde de Oranjehemden de voorsprong. Jaouad el Yaacoubi zorgde met een prachtige stiftbal op de uitkomende doelman voor de 0-2. Alphia leek op rozen te zitten in Wassenaar. Maar vanuit het niets kwamen de bezoekers in de 29e minuut terug in de wedstrijd. Sander Egberts krijgt de bal ongelukkig op zijn hak en verschalkt daarmee Boas Vet en zorgt zo voor de 1-2. Alphia hoeft niet lang te vrezen voor deze tegen goal. Vanaf de aftrap is het opnieuw Jaouad el Yaacoubi die Alphia met een afstandsschot op 1-3 zet. In de 40e minuut lijkt Alphia de wedstrijd te beslissen. Na een prachtige voorzet van Floris Buijnink staat Jake van Rijn op de juiste plek en kan de 1-4 binnen tikken. Met deze ruime voorsprong gaan beide teams na 45 minuten voetballen naar de kleedkamers.

In de tweede helft gingen de meegereisde supporters er eens lekker voor zitten. Ook de supporters die thuis gebleven waren hielden hun telefoon goed in de gaten, voor de berichten dat er gescoord zou zijn. Helaas was het enige bericht rond 16:45 uur dat de eindstand 1-4 was geworden. De tweede helft was van beide kanten niet echt best meer Alphia geloofde het wel en Blauw Zwart kon het niet meer opbrengen om er nog een wedstrijd van te maken. Zo doofde deze wedstrijd als een kaars uit.

Belangrijk was wel dat de drie punten naar Alphen gingen en na afloop bleek dat Alphia weer naar de 2e plaats was gestegen door het verlies op eigen veld van CVC Reeuwijk tegen Vvsb. Laat Vvsb nu net de volgende tegenstander zijn van Alphia. Volgende week zaterdag reizen de oranjehemden naar Noordwijkerhout, waar de Alphianen nog iets recht te zetten hebben na het verlies vorige maand op eigen veld. Er wordt de 23e in Noordwijkerhout op 14:30 uur afgetrapt.