Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Alphia in KNVB Beker verslagen door effectief Meerburg

Alphia in KNVB Beker verslagen door effectief Meerburg

Alphia 1

2 - 3

Meerburg 1

11'
Max van Steen (kopbal)
18'
Jesse Jasperse (intikker)
21'
Julian van Haaster (intikker)
Jordi Wentink (afstandschot)
48'
Jake van Rijn (kopbal)
85'

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 BE

Datum

12 oktober 2021 20:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Bijlen
Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. -

In de eerste ronde van de districtsbeker werd afgelopen op sportpark De Bijlen de wedstrijd tussen zaterdag derdeklasser Alphia en zaterdag vierdeklasser Meerburg gespeeld. Helaas werd de wedstrijd gespeeld onder toeziend oog van slechts een handje vol toeschouwers. Jammer zeker gezien het feit dat deze wedstrijd meer toeschouwers verdiende. Het was een echte bekerwedstijd waarbij beide ploegen uitstraalden graag een ronde verder te komen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op waarbij het voornaamste verschil zat in de effectiviteit voor het doel. Meerburg kwam de eerste helft een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de Alphense sluitpost Perry van Cassel en wist dit drie keer om te zetten in een doelpunt. Het eerste Zoeterwoudse doelpunt was gelijk een beauty. Een strakke voorzet vanaf rechts werd uitstekend door de aanvalsleider Max van Steen binnengekopt (0-1).

Niet lang daarna was Jesse Jasperse verantwoordelijk voor de 0-2. Een vleugje buitenspel was zeker aan de orde echter negeerde de overigens goed fluitende scheidsrechter Korbee het Alphense vlagsignaal. In de 21e minuut tikte Julian van Haaster de bal eenvoudig binnen waardoor Meerburg op een comfortabele 0-3 voorsprong kwam. Alphia daarentegen kwam wel regelmatig voor het Zoeterwoudse doel maar was in tegenstelling tot de opponent te weinig besluitvaardig. Een terechte 0-3 ruststand was hier het logische gevolg van.

In de tweede helft een totaal ander spelbeeld. Alphia zetten een tandje bij waardoor Meerburg steeds meer op eigen helft werd teruggedrongen. Na een aantal waarschuwingen was het dan toch raak. Een schitterend afstandsschot van Alphiaan Jordi Wentink zorgden ervoor dat de spanning in de wedstrijd kort na rust was teruggekeerd (1-3).

Na de aansluitingstreffer bleef Alphia aanzetten en Meerburg ging zich steeds meer beperken tot omschakelvoetbal. Een aantal prima reddingen van keeper Mike de Rooy, slordig afronden aan Alphense zijde en de lat zorgden ervoor dat de marge lang twee doelpunten bleef. Vijf minuten voor tijd bracht Alphia de marge terug tot één doelpunt. Ook dit was een beauty van een doelpunt. Uit een strakke crossbal liet Alphiaan Jake van Rijn met een tegendraadse kopbal keeper De Rooy kansloos (2-3).

De slotfase was hectisch zoals een echte bekerwedstrijd betaamt. Meerburg verdedigde met hand en tand de voorsprong en Alphia nam alle risico’s om op gelijke hoogte te komen. Beide ploegen kregen in deze fase de mogelijkheid het net te vinden echter zonder resultaat. Hierdoor kwam een einde aan een boeiende bekerwedstrijd waarbij Meerburg aan het langste eind trok. Zij mogen zich gaan opmaken voor de tweede ronde van de districtsbeker.

Bron: Leiden Amateurvoetbal
Foto's: Hennie Mullier

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!