Smaragdlaan 97
2332JP
LEIDEN
tel. 071-5311653

Waar midweeks gemakkelijk van Lugdunum werd gewonnen (6-1) stond dit weekend de uitwedstrijd tegen een andere Leidse tegenstander, Sporting Leiden, op het programma. Een tegenstander waar Alphia het traditiegetrouw altijd lastig tegen heeft. Zo ook vandaag. Alphia had de eerste helft een groot veldoverwicht, maar wist dit overwicht niet uit te drukken in doelpunten.

Vooraf had trainer Marcel Vondeling een 0-2 overwinning voorspelt en zijn voorspelling kwam bijna uit. Op een zwaar en hobbelig veld begon Alphia weer sterk aan de wedstrijd en liet de tegenstander moeilijk in het spel komen. Al snel werd duidelijk dat Sporting Leiden in de verdedigende stelling ging en met lange ballen op de spitsen het spel ging spelen. Door deze spelopvatting werd het de Alphianen niet moeilijk gemaakt en had Alphia veel de bal. Maar ondanks het vele balbezit creeerde de Alphianen ook niet echt veel kansen. Na zo'n 20 minuten spelen kwam Alphia dan toch op voorsprong. Vanuit een corner was het uiteindelijk een verdediger van Sporting Leiden die zijn eigen doelman verschalkte en zo Alphia op een 0-1 voorsprong zette. Alphia bleef daarna de ploeg die het spel probeerde te maken. Marwan Fennich probeerde nog vanuit een vrijetrap de score te verdubbelelen, maar zag zijn inzet in de blauwe muur terecht komen.

Ook de tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Alphia veelvuldig aan de bal en Sporting Leiden met lange ballen op hun spitsen. Helaas voor Alphia bleef het baltempo te laag, waardoor de Alphianen niet echt grote kansen kregen. In de slotfase was Jake van Rijn nog dicht bij de 0-2. Zijn kopbal spatte echter op de lat boven de Sporting Leiden doelman uiteen. Door de 0-1 stand bleef Sporting Leiden nog hopen op een verrassing in de slotfase. Maar verder dan één scrimage voor het doel van Boas Vet kwam het niet en zo werden de drie punten meegenomen naar Alphen.

Na afloop van de wedstrijd gaf trainer Marcel Vondeling zijn team de complimenten dat er ondanks het niet goede spel wel hard gewerkt is en daardoor de overwinning over de streep getrokken is. De Alphianen gaan zich nu opmaken voor de volgende wedstrijd. Dinsdag 8 maart komt VVSB op bezoek op sportpark De Bijlen. De ploeg uit Noordwijkerhout won dit weekend met 0-3 van Be Fair. Het beloofd dus weer een leuk potje voetbal te worden komende dinsdag.

Hieronder nog de reacties van Marcel Vondeling en Daniel Buijnink na afloop van de wedstrijd Sporting Leiden - Alphia: