Gruttolaan 13
2396JB
KOUDEKERK AAN DEN RIJN
tel. 071-3413457

Afgelopen zaterdag stond de oefenwedstrijd der Kampioenen op het programma tussen Koudekerk en Alphia. Uiteindelijk was het Koudekerk die deze wedstrijd iets wat geflatteerd won (4-1). Vanaf minuut één was het smullen voor de aanwezige toeschouwers. De Alphianen begonnen goed aan de wedstrijd. Jordi Wentink kreeg in de derde minuut een hele grote kans, maar zag zijn bal net aan de verkeerde kant van de paal gaan. Een minuut later was het dan wel raak, maar dan voor Koudekerk. Niet goed ingrijpen door de verdediging zorgde ervoor dat een Koudekerk speler vanaf de rand 16 meter via de binnenkant van de paal de 1-0 op het scorebord zette.

Alphia creëerde deze eerste helft een veldoverwicht op en kreeg hierdoor een aantal goed kansen. In de negende minuut had Bryan de Bruin de gelijkmaker op zijn schoen. De Bruin zag zijn inzet gekeerd worden door de Koudekerk doelman. Na een goed kwartier moest Boas Vet weer in actie komen. Een vrijetrap van de rand 16 meter werd door de Alphia doelman goed uit de hoek getikt. In de 21e minuut was het Marwan Fennich die zijn inzet niet beloond zag worden. Zijn schot belande boven de doelman op de lat. Hierna kreeg Alphia nog diverse kansen, maar de spelers ging met een 1-0 stand van de rust genieten.

In de tweede helft haalde Alphia niet meer het niveau van de eerste helft, al kreeg het nog wel een aantal goede kansen. In de 57e minuut was het Jordi Wentink die de bal vanuit een corner op de lat zag komen. Niet veel later besliste Koudekerk de wedstrijd door twee snelle doelpunten liepen de Koudekerkes uit naar 3-0. Martijn Kok was hierna nog dicht bij een Alphia treffer, maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een kwartier voor tijd kreeg Alphia dan ook zijn doelpunt waar het recht op had. Ralph Zeilstra glipte langs zijn tegenstander en werd in de 16-meter gevloerd. De toegekende penalty werd door Nick Klerks beheerst binnengeschoten (3-1). Het laatste woord deze middag was voor Koudekerk. In de blessuretijd kregen ook zij nog een penalty, waardoor de eindstand op 4-1 kwam.

Het werd een geflatteerde nederlaag deze middag, maar ook fijn dat er weer een aantal spelers hun eerste minuten konden maken in de voorbereiding. Volgende week zaterdag staat de eerste KNVB Beker wedstrijd op het programma. De Alphianen reizen dan af naar de oude club van trainer Marcel Vondeling (EMM'21). De aftrap in Roelofarendsveen is om 15:00 uur.