Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Dinsdagavond stonden de buren avv Alphen en Alphia op het hoofdveld van avv Alphen tegenover elkaar in de "Alphense burenruzie". Twee jaar gelden stonden beide teams ook al in de voorbereiding tegenover elkaar en toen waren het de Alphianen die vrij gemakkelijk wonnen (7-2). Avv Alphen had dus wat goed te maken. Het werd dit keer een levendige wedstrijd waar af en toe van beide kanten op het heetst van de snede werd gespeeld. De ervaren scheidsrechter Nico de Jong hield alles prima onder controle waardoor het voor de toeschouwers een leuke wedstrijd werd.

Zoals al vaker deze voorbereiding start Alphia niet scherp genoeg. In de 4e minuut kwam Alphen al op een 1-0 voorsprong. Alphia herpakte zich en kreeg een aantal goede kansen. Martijn Kok draaide zich knap vrij, maar zag zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal gaan. In de 25e minuut kwam Alphia dan wel op gelijke hoogte. Met een mooi schot was het Martijn Kok die de 1-1 op het scorebord zette. Hierna kregen beide teams een aantal goede kansen, maar scoorde niet. In de 35e minuut was het dan wel weer raak. De thuisclub kwam op een 2-1 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft waren er nog twee goede kansen voor Alphia. Een schot van Ralph Zeilstra werd goed door de Alphen doelman gepareerd en de gelijkmaker van Bas Hazenbroek werd alsnog afgekeurd omdat zijn schot onderweg nog was aangeraakt door de buitenspel staande Martijn Kok. Zo gingen beide teams met een 2-1 stand de kleedkamers in.

In de tweede helft had Alphia een klein veldoverwicht. De Alphianen hadden meer balbezit maar echt grote kansen leverde dit niet op. In de 55e minuut werd Ralph Zeilstra na een goede passeeractie in het strafschopgebied door zijn tegenstander onderuitgehaald. De toegekende penalty werd door Marwan Fennich vakkundig binnengeschoten (2-2). Alphen kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar echt gevaarlijke situaties leverde dat niet op. In de 75e minuut dacht Sem Kameri Alphia voor de eerste keer deze avond op voorsprong te zetten. Helaas voor Sem werd deze goal afgekeurd vanwege buitenspel. Uiteindelijk was het Donovan Oliveira die de Alphianen alsnog de winst bezorgde. Donovan mocht alleen op de Alphen doelman af en schoot beheerst de 2-3 tegen de touwen.

Zaterdag wacht voor de Alphianen opnieuw een uitwedstrijd. Dan is om 12:30 uur Koudekerk de gastheer in de laatste oefenwedstrijd voordat op 3 september het KNVB Beker toernooi begint.

Hieronder de penalty van Marwan Fennich (2-2).