Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Alphia speelde dinsdagavond in de poulefase voor de Sportiff LAV-Cup op het eigen sportpark De Bijlen tegen SJZ. De mannen van Marcel Vondeling hadden deze avond geen kind aan SJZ en wonnen met 8-1 van de Zoeterwoudenaren. Hierdoor heeft Alphia de laatste 16 van dit Bekertoernooi behaald.

De gehele wedstrijd had Alphia een groot veldoverwicht en kreeg het diverse kansen om doelpunten te maken. Ondanks het grote veldoverwicht kwamen de bezoekers deze wedstrijd ook een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Perry van Cassel. In de 6e minuut opende Nick Klerks de score door vanaf 11 meter een penalty te benutte. Na 23 minuten was het opnieuw Klerks die de score verdubbelde door de bal in het lege doel te tikken. Na 30 minuten was het Martijn Kok die met een bekeken schot de SJZ doelman kansloos liet. Nog voor de rust maakte Nick Klerks zijn hattrick compleet door met een geplaatst schot de 4-0 op het scorebord te zetten.

Na rust ging Alphia door met waar ze de eerste helft geëindgt waren. In de 48e minuut schoot AAatif el Bouny de 5-0 op het bord. In de 55e minuut was het SJZ-er Stan Plu die de ere treffer deze avond op het scorebord zette (5-1). Het laatste antwoord was van de Alphianen. Met doelpunten van Nick Klerks, Marwan Fennich en een eigendoelpunt van SJZ werd de eindstand op 8-1 gezet.

Door deze overwinning zijn de Alphianen glorieus winnaar geworden van poule H met twee overwinningen en een doelsaldo van 11 doelpunten voor en 2 doelpunten tegen. Zaterdag staat er voor de Alphianen de laatste KNVB Beker wedstrijd op het programma. Bij deze wedstrijd staat er voor ALphia niets meer op het spel, dus kan er lekker vrijuit gespeeld worden. Tegenstander om 14:30 uur op De Bijlen is dan Concordia.