Sportlaan 2
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492774

Afgelopen dinsdagavond speelde Alphia zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen een mix van ARC 1/O23. Deze wedstrijd wordt al een aantal in de voorbereiding gespeeld en opnieuw gingen de Zeegersloot bewoners met een overwinning naar huis (1-2).

Ook deze wedstrijd kwamen weer 22 Alphianen in actie. In de eerste helft kwamen de spelers in het veld die nog geen minuten hadden gemaakt (Fabian Wentink, Björn de Jong, Giovanni Kleisma, Brett van Oostrum, Dylan Zaal, Devon Simmerman, Aron Talakua, Nabil Daoudi, Mansour el Bernichi, Ralph Zeilstra en Robin Tol). De Alphioanen begonnen niet best aan de wedstrijd. Fabian Wentink moest na 50 seconde al de bal uit het doel halen door matig uitverdedigen. De bezoekers hadden de eerste een veldoverwicht en kreeg diverse kansen om de voorsprong uit te breiden. Gelukkig werden deze kansen niet benut en bleef het 0-1. Alphia kreeg in de eerste helft ook een aantal kleine kansjes, maar ook deze konden niet worden verzilverd.

Met elf nieuwe namen trad Alphia aan in de tweede helft (Nick Kleijnenburg, Floris Buijnink Donovan Oliveira, Marwan Fennich, Daniël Buijnink, Daan van Leeuwen, Bryan de Bruin, Thimo de Kruyf, Marciano van den Nieuwendijk, Martijn Kok en Delano Bek). De Alphianen konden in deze tweede helft het spelbeeld bepalen, maar de kansen die er kwamen werden in de beginfase helaas niet benut. In de 72e minuut werd de inzet door de Alphianen beloond. Marwan Fennich zorgde na een mooie aanval met een geplaatst schot voor de 1-1 op het scorebord. Toch sloegen de roodzwarten in de slotminuten van de wedstrijd nog toe. Een van richting veranderde vrijetrap belanden achter doelman Nick Kleijnenburg. In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg Thimo de Kruyf nog een kopkans, maar zijn inzet leverde niet de gelijkmaker op.

Zaterdag spelen de oranjehemden opnieuw thuis, Alphia 2 speelt dan zijn eerste wedstrijd om 12:00 uur tegen Alphense Boys 2. Alphia 1 neemt het om 14:30 uur op tegen vv Maarssen.