Weddeloop 6
2253ST
VOORSCHOTEN
tel. 071-5614863

De vierde oefenwedstrijd van deze voorbereiding bracht de Alphianen op bezoek bij het in de 1e klasse uitkomende Voorschoten'97. Een ploeg waar in het vorige seizoen de Alphianen tegen speelde in het kader van de 1/4 finales van de LAV-Cup. Toen werd het na 90 minuten 1-1. Vandaag speelde Alphia een prima wedstrijd, maar na 90 minuten stond er een enigszins geflatteerde 4-1 eindstand op het scorebord.

Alphia speelde een prima eerste helft bij Voorschoten'97. Beide ploegen kregen wat kansjes. Daan van Leeuwen was het dichts bij de openingstreffer. Het schot van Daan spatte echter uiteen op de paal, naast de kansloze doelman. Na opnieuw een mooie aanval was het Ralph Zeilstra die in de 32e minuut de 0-1 tegen de touwen schoot. Alphia leek de rust met een voorsprong te halen. Maar in de slotseconde van de eerste helft kwam Voorschoten'97 toch nog langs zij. Een mooi schot vanaf de rechterkant belandde in de kruising achter doelman Perry van Cassel.

In de tweede helft waren beide teams opnieuw aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen diverse kansjes die niet werden afgemaakt. Na een klein uur spelen werden de gastheren enigszins geholpen door de scheidsrechter. Een overtreding die zichtbaar voor iedereen buiten de zestienmeter werd gemaakt werd door de scheidsrechter beoordeeld als penalty. Voorschoten'97 maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje (2-1). Alphia probeerde daarna de gelijkmaker te forceren. Hierdoor werd er achterin noodgedwongen wat ruimte weggegeven. In de 79e minuut wist Voorschoten'97 hier gebruik van te maken en zo de 3-1 op het scorebord te zetten. In de 90e minuut werd het voor de statistieken dan ook nog 4-1. Zo werd deze oefenwedstrijd dan wel ruim verloren, maar was Alphia zeker niet de speelbal deze middag.

De Alphianen gaan zich nu opmaken voor de eerste officiële wedstrijd (KNVB Beker). Zaterdag wordt op sportpark De Bijlen het Rotterdamse Alexandria'66 ontvangen. De wedstrijd zal om 14:30 uur door scheidsrechter Hoogerbrugge in gang worden gezet.