Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Na een gelijkspel en een nederlaag de afgelopen week, wonnen de Alphianen de derde oefenwedstrijd zaterdag van vv Maarssen (eveneens 2e klasser). In een vermakelijke en sportieve wedstrijd met twee voetballende ploegen wonnen de oranjehemden uiteindelijk met 4-1 na een 2-1 ruststand.

Om 14:30 uur zette scheidsrechter Nico de jong de wedstrijd in gang en vanaf het begin werd duidelijk dat er twee voetballende ploegen op het veld stonden. Beide ploegen deelde in de beginfase wat speldenprikjes uit wat de keepers van beide ploegen niet in verlegenheid bracht. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Alphia iets meer kansen dan de bezoekers uit Maarssen, maar de doelman van de bezoekers hield zijn doel schoon. Ook Perry van Cassel stond als hij moest optreden steeds op de juiste plek. In het vermakelijke duel moest de toeschouwers wachten tot de 39e minuut. Donovan Olivieira opende met een mooi schot de score voor de Alphianen (1-0). Niet veel later was het Daan van Leeuwen die geschutter achterin bij Maarssen genadeloos afstrafte en de 2-0 binnen schoot. Nog voor de pauze kwam Maarssen terug in de wedstrijd. Niet goed ingrijpen door de defensie van Alphia zorgde ervoor dat Perry van Cassel kansloos was op een inzet van de nummer 10 van Maarssen en zo de 2-1 ruststand op het scorebord kwam.

In de tweede helft bleef het een vermakelijke oefenwedstrijd. Maarssen probeerde de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging van Alphia stond als een huis. Ook Alphia kreeg nog diverse mogelijkheden. In de 70e minuut kwam Ralph Zeilstra na een mooie steekpass van Marwan Fennich in scoringspositie maar werd op het laatste moment onreglementair ten val gebracht in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door Marwan Fennich onhoudbaar achter de doelman geschoten. Alphia bleef de druk op de tegenstander houden en zag deze inzet in de 80e minuut beloond worden. Opnieuw moest scheidsrechter Nico de Jong naar de penaltystip wijzen, waardoor Jaouad el Yaacoubi de 4-1 eindstand op het bord zette.

De Alphianen gaan nu een volledige week trainen en spelen zaterdag 26 augustus hun 4e oefenwedstrijd uit tegen Voorschoten'97 (aanvang 14:30 uur).