Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Zaterdag speelde Alphia zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen 23/24. Vele Alphia supporters hadden de weg naar De Bijlen weer gevonden en zagen tijdens de wedstrijd bekende maar ook vele nieuwe gezichten voorbijkomen. In totaal gebruikte Marcel Vondeling deze wedstrijd 22 spelers die allemaal 45 minuten speeltijd kregen. Uiteindelijk hielden beide teams het op een 2-2 eindstand wat prima was voor een eerste wedstrijd. Het belangrijkste is dat iedereen wedstrijdritme op doet en dat is met deze eerste wedstrijd gelukt.

Alphia begon met de volgende elf spelers aan de wedstrijd: Perry van Cassel, Jordi Wentink, Sander Egberts, Marwan Fennich, Daniel Buijnink, Daan van Leeuwen, Bryan de Bruin, Thimo de Kruyf, Anthony Blokland, Bas Hazenbroek en Marciano van den Nieuwendijk. De Alphianen probeerde vanaf het begin druk naar voren te zetten. Dit zorgde ervoor dat Alphia een veldoverwicht creëerde, maar echte grote kansen leverde dat niet op. In de 28e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Bij een toegekende vrijetrap stonden de Alphianen niet op te letten. De geheel vrijstaande Concordia speler werd aangespeeld en kon heel precies een speler voor het doel uitkiezen die de 0-1 achter Perry van Cassel kon schieten. Alphia pakte de draad weer op en kreeg een aantal mogelijkheden. Maar de schoten van afstand verdwenen allemaal naast of over het doel.

In de tweede helft kregen 11 andere spelers de kans om zich te laten zien: Nick Kleijnenburg, Dion Duurham, Donovan Oliveira, Manzur Karadag, Justin Flippo, Nick Klerks, Aatif el Bouny, Ralph Zeilstra, Kevin Moerli, Delano Bek en Jasper van der Haven. Deze elf moesten even wennen aan elkaar, waardoor Concordia een aantal kansen kreeg om de score verder uit te breiden. Maar na een minuut of tien kregen de Alphianen weer grip op de wedstrijd en gingen steeds beter spelen. Na een goed uur spelen veroverde Donovan Olivera de bal op het middenveld en zorgde met een bekeken pass dat Ralph Zeilstra in goede scoringspositie werd gebracht. Na een mooie schijnbeweging werd de Concordia doelman op het verkeerde been gezet waarna Ralph beheerst de 1-1 in het doel schoot. Tien minuten voor tijd zagen de Alphianen hun inzet beloond worden met de 2-1 door een schot van Nick Klerks. In de slotminuten van de wedstrijd kreeg Concordia nog een penalty toegekend die werd benut en zo de 2-2 op het scorebord kwam te staan.

Dinsdag spelen de Alphianen opnieuw een weedstrijd. Dan komt er een mix van ARC 1/O23 op bezoek op De Bijlen. Deze wedstrijd zal om 20:00 uur worden afgetrapt.