Alphia naar de volgende ronde KNVB Beker

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 06

Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Voorafgaand aan de laatste bekerwedstrijd tegen het Rotterdamse Neptunus-Schiebroek had Alphia nog alles in eigenhand om de volgende KNVB Beker ronde te halen. De Alphianen moesten zelf met twee doelpuntenverschil winnen om zichzelf rechtstreeks te plaatsen. Bij een overwinning met één doelpunt verschil waren de oranjehemden afhankelijk van de wedstrijd Wippolder - Aleaxandria'66 die een uur later begon. De Alphianen deden ruimschoots wat ze moesten en wonnen met 4-0 van de Rotterdamse tegenstander en had zo op eigenkracht de volgende bekerronde behaald.

Om 14:30 uur liet scheidsrechter Oosterlaken de wedstrijd tussen Alphia en Neptunus-Schiebroek van start gaan. Snel werd duidelijk dat het twee ploegen waren dei aan elkaar gelijk waren. Met een fysiek sterke spits met daarom heen drie snelle en behendige spelers probeerde de bezoekers de Alphianen onder druk te zetten. De verdediging onder leiding van aanvoerder Daniel Buijnink stond goed en had goed grip op de aanvallers van Neptunus-Schiebroek. Alphia kreeg meer grip op de wedstrijd en kreeg wat mogelijkheden. Na een half uren spelen kreeg Donovan Olivieira de beste kans om de score te openen. Echter was zijn inzet niet scherp genoeg om de Rotterdamse doelman te verschalken. Hierna kreeg Alphia nog een aantal dotten van kansen om de score te openen. Beide ploegen leken met een 0-0 de rust in te gaan. Maar in de laatste aanval van de eerste helft was het opeens Daan van Leeuwen die de Rotterdamse doelman verschalkte en zo de 1-0 inkopte.

In de tweede helft begon Neptunus-Schiebroek weer sterk aan de wedstrijd. De Rotterdammers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar de Alphense verdediging stond deze middag weer goed. En als de Rotterdammers door de Alphense defensie kwamen stond daar altijd Perry van Cassel. Alphia kreeg weer meer grip op de wedstrijd. Na goede kansen van Marwan Fennich en Donovan Olivieira bleef de 1-0 stand op het scorebord staan. Zoals het spreekwoord zegt, drie keer is scheepsrecht was de derde kans in de tweede helft voor Alphia wel raak. In de 71e minuut kwam Marwan Fennich van rechts naar binnen en liet met een bekeken schot de Rotterdamse doelman kansloos (2-0). Hoet doel van de Alphianen was bereikt (twee doelpunten verschil). In de slotfase sloeg Alphia helemaal toe. Eerst was het Bryan de Bruin die de 3-0 scoorde en in de laatste minuut zorgde Donovan Olivieira voor de 4-0 eindstand.

Alphia lijkt dus klaar voor de competitiestart volgende week tegen SVC'08. Deze wedstrijd zal zaterdag 23 september om 14:30 uur worden gespeeld op Sportpark De Bijlen. Zorg dat je er dan bij bent.