Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 06

Rijksstraatweg 9
2628GZ
DELFT
tel. 015-2567021

Op een voor Alphia ietwat vreemd tijdstip en met de zon nog volop schijnend op het kunstgrasveld van s.v. Wippolder uit Delft stonden om 16.00 uur de volgende 11 spelers aan de aftrap voor de tweede bekerwedstrijd van het seizoen: Perry van Cassel (keeper), Jordy Wentink, Floris Buijnink, Daniel Buijnink, Thimo de Kruyf, Aatif el Bouny, Bas Hazenbroek, Munzur Karadag, Marwan Fennich, Jaouad el Yaacoubi en Daan van Leeuwen.

De start was veelbelovend want al in de derde minuut draaide Marwan met zijn linkervoet een vrije trap bij de tweede paal in het doel. Of de bal onderweg nog aangeraakt werd, was niet helemaal duidelijk. Maar feit was wel dat Alphia al snel 0-1 voor kwam tegen de ambitieuze 1e klasser. Vorig seizoen miste de club op een haar na promotie naar de 4e divisie, en dat terwijl de club 10 jaar geleden nog een anonieme 4de klasser was.

Na de openingsgoal nam Wippolder al snel de regie in handen. Vaak net even sneller, handiger en brutaler dan de oranjehemden en dat resulteerde al heel snel in een grote kans, die uitstekend werd gepareerd door Perry. Kort daarna werd net voorlangs geschoten en was het even alle hens aan dek voor de mannen van Marcel Vondeling. Maar in de tegenstaat draaide Daan van Leeuwen goed weg, legde de bal af op Bas Hazenbroek die op zijn beurt weer el Yaacoubi wist te vinden. Helaas ging het schot van Jaouad over de goal.

Na een kleine 20 minuten voetballen kreeg Wippolder een vrije trap iets buiten de zestienmeter. De bal werd niet goed weggewerkt en via de kluts kwam de bal voor de voeten van de nummer 10 van Wippolder en hij schoot de bal genadeloos achter de kansloze Perry: 1-1.

Vlak voor die goal moest Vondeling al de eerste wissel toepassen. Floris raakte geblesseerd aan zijn enkel en Donovan Olivieira was zijn vervanger. Aatif zakte in en nam plaats naast Daniel in de achterhoede, zodat Donovan op het middenveld zijn kunsten kon laten zien.

De rest van de 1e helft was zeer vermakelijk met mogelijkheden voor beide kansen. Er werd, ondanks de hitte, gestreden voor elke meter, maar dat resulteerde ook in 5 gele kaarten aan de kant van Alphia. Maar ook de tegenstander liep tegen de nodige kaarten op. Of het door de warmte kwam of dat ze gewoon van nature heetgebakerd zijn, is niet bekend, maar op verbaal en non-verbaal vlak had Wippolder de overwinning wel verdiend. Elke beslissing van de soms twijfelachtige arbiter werd uitvoerig becommentarieerd door de Delftenaren. Wellicht ietwat frustratie vanwege de zeer goede tegenstand die Alphia bood. Nog voor rust raakte ook Aatif geblesseerd, schijnbaar aan zijn hamstring. Dylan Zaal viel in en deed dat zeer verdienstelijk.

In de tweede helft bleef het een vermakelijke wedstrijd, waar grote kansen voor beide teams zeldzaam waren. Nick Klerks begon de tweede helft als rechtsback, Jordy bleef achter in de kleedkamer. De warmte en het hoge tempo van de eerste helft eiste zijn tol: de ruimtes werden groter en de fouten namen toe. Maar de inzet bleef goed, waarbij Wippolder over het algemeen de iets betere ploeg was, maar Alphia eigenlijk redelijk eenvoudig overeind bleef.

Met dit keurige gelijkspel staat Alphia momenteel op de derde plaats in de poule. Volgende week bij de laatste poulewedstrijd heeft Alphia alles nog in eigen hand om de volgende ronde van het bekertoernooi te halen. De Alphianen moeten zelf winnen van Neptunus-Schiebroek met twee doelpunten verschil. Misschien dat een overwinning met één doelpunt verschil al voldoende is, maar dan moet er bij de wedstrijd Wippolder - Alexandria'66 een winnaar komen. Er wordt volgende week op De Bijlen om 14.30 uur afgetrapt.