Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 06

Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Zaterdag speelde Alphia 1 zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander was het Rotterdamse Alexandria’66, dat dit seizoen ook gaat uitkomen in de 2e klasse. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder en gezien de hele wedstrijd was dit gelijke spel wel de juiste verhouding na 90 minuten voetballen.

Tijdens de opkomst op het veld liepen de Alphia spelers in een speciaal shirt, voor een Alphia jeugdspeler waar onlangs leukemie bij is ontdekt. De technische staf en selectiespelers hadden deze jeugdspeler uitgenodigd om de wedstrijd te komen bekijken en wilde met deze actie de betreffende jeugdspeler een hart onder de riem geven. Nadat scheidsrechter Hoogerbrugge om 14:30 uur de wedstrijd in gang had gezet werd duidelijk dat de Rotterdammers over een goede ploeg beschikken met een aantal behendige spelers. De beginfase was zeker voor de bezoekers die met enkele speldenprikjes doelman Perry van Cassel testte. De Alphia doelman kwam goed door deze test heen en Alphia kreeg meer grip op het spel van de Rotterdammers. Na een half uur spelen was Marwan Fennich dicht bij de openingstreffer. Fennich zag zijn mooie actie en dito schot op de kruising uiteen spatte. Niet veel later werd spits Daan van Leeuwen goed weggestoken. De twijfelende Allexandria’66 doelman zag tot opluchting de lob van Van Leeuwen op de lat belanden. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand naar de kleedkamers.

De tweede helft startte zoals de eerste helft ook gestart werd. De bezoekers namen het initiatief. In de 56e minuut werd er in de Alphia verdediging niet goed opgetreden en werd er onnodig een penalty weggegeven. Allexandria’66 maakte hier gebruik van en kwam zo op een 0-1 voorsprong. In de 63e minuut leek Alphia op gelijke hoogte te komen. Donovan Olivieira kwam één op één met de Rotterdamse doelman, maar zag zijn inzet op de vuisten van de doelman uiteenspatten. In de daaropvolgende aanval van Alexandria’66 werd het 0-2. Met een mooi geplaatst schot werd doelman Perry van Cassel gepasseerd. De wedstrijd leek wel gespeeld, maar de Alphianen rechtte de rug en kwam weer beter in de wedstrijd. Alphia kreeg wat kansjes en in de 82e minuut kwamen de Alphianen terug in de wedstrijd. Jaouad en Yaacoubi schoot de bal mooi achter de Rotterdamse doelman. Alphia rook bloed en kreeg diverse kansen. In de 90e minuut was het dan toch raak voor de Alphianen. Martijn Kok werd mooi vrijgespeeld en met zijn schot passeerde hij de Rotterdamse doelman. Dat de bal op de doellijn door een Alexandria’66 speler helemaal over de doellijn werd gewerkt is een detail. Belangrijker was dat het 2-2 stond. Na de aftrap verspeelde Alexandria’66 nog heel knullig de bal, waardoor Alphia nog bijna met de winst er vandoor ging. Uiteindelijk bleef het 2-2 en dat was gezien de hele wedstrijd wel terecht.

Volgende week gaan de Alphianen voor de tweede poulewedstrijd op bezoek bij Wippolder, dat dit weekend met 1-5 won bij Neptunus-Schiebroek. De wedstrijd in Delft zal om 16:00 uur worden afgetrapt.