Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Afgelopen zaterdag speelde Alphia een belangrijke wedstrijd tegen het Leidse Uvs. Voorafgaand aan de wedstrijd werd tijdens een indrukwekkende minuut stilte stilgestaan bij de overleden ereleden Henk Timmerman en Cees van der Noordt. De Alphianen lagen hierna best wel een aardige wedstrijd op de mat, maar iets te veel persoonlijke fouten in de verdediging en een zeer effectief Uvs zorgde ervoor dat de oranjehemden rond 16:30 uur met lege handen achterbleven (3-5).

De wedstrijd begon wat onwennig van beide kanten. Beide ploegen hadden veel balverlies, maar kregen ook wel een aantal kansjes op een doelpunt. In de 24e minuut werd de ban in de wedstrijd verbroken door Alphia. Een schitterende pass van Marwan Fennich zorgde ervoor dat Bryan de Bruin de bal in zijn bezit kreeg. Na een mooie dribbel het vijandige 16-meter gebied in liet De Bruin met een mooi schot de Leidse doelman kansloos. Lang konden de Alphianen niet genieten van deze voorsprong. Twee minuten later kregen de bezoekers aan de linkerkant van het veld een vrijetrap. De in geslingerde bal kwam op het hoofd van de geheel vrijstaande Martijn Spierdijk en zo stonden beide ploegen weer op 1-1. Nog voor de rust kregen de aanwezige toeschouwers nog een doelpunt te zien. Na een goede steekpass in de 39e minuut was Perry van Cassel net iets te laat om de bal te onderscheppen, Isi Adima omspeelde Van Cassel en schoot daarna de bal in het lege doel (1-2). Alphia was voor de rust nog dicht bij de gelijkmaker. Marwan Fennich probeerde met een lobje de Uvs-doelman te verschalken, maar deze werd door de lat geholpen en zo bleef het 1-2.

Alphia wilde in de tweede helft voor de gelijkmaker gaan, maar in de 48e minuut kwamen de bezoekers al op 1-3. Een scrimmage voor het Alphia doel werd uiteindelijk door Isi Adima gewonnen en zo werd de voorsprong vergroot. Niet veel later maakte Alphia er weer een wedstrijd van. Een mooie aanval over rechts werd koelbloedig door Daan van Leeuwen afgerond met een schot in de kruising (2-3). Alphia bleef druk houden op de bezoekers, maar na een vermeende overtreding waarvoor scheidsrechter Plandsoen niet voor floot scoorde Isi Adima in de 53e minuut zijn derde van de middag en zette de 2-4 op het scorebord. Alphia gaf zich nog niet gewonnen en kwam in de 65e minuut weer dichterbij. Opnieuw was Daan van Leeuwen trefzeker voor de Alphianen en bracht zo de stand op 3-4. Alphia bleef aandringen en was een aantal keren dicht bij de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd ging het bij de Alphianen opnieuw mis in de verdediging. Na een snelle uitval van Uvs zorgde Tomas Tavilla voor de 3-5. De wedstrijd leek zo wel gespeeld, al kregen de Alphianen nog een aantal goede kansen op de aansluitingstreffer maar deze viel niet meer. Zodoende kon Uvs de wedstrijd uiteindelijk rustig uitspelen en liep Alphia tegen de eerste nederlaag in de competitie aan in 2024.

Volgende week staat er opnieuw een topper op het programma. De Alphianen gaan dan op bezoek bij gedeeld koploper Donk. De Gouwenaars speelde dit weekend gelijk bij FC Oudewater (1-1). In Gouda zal er om 14:30 uur afgetrapt worden.