Kikkerbeetstraat 1
2165WB
LISSERBROEK
tel. 0252-410348

Het heerlijke weer had veel toeschouwers gelokt naar het sportpark van Kagia, voor de wedstrijd tegen Alphia. Ook in de Bollenstreek was het erg druk door de vele mensen die een bezoekje aan de Keukenhof hadden gepland. Daarom werd de aftrap van de wedstrijd een half uurtje verlaat. Daan van Leeuwen was aan Alphia kant misschien wel de man of the match. Hij scoorde in de eerste helft binnen vijf minuten een glaszuivere hattrick. Rond vijf uur floot scheidsrechter Smit voor het laatst deze middag en kon Alphia opnieuw drie punten bijschrijven.

De wedstrijd begon spectaculair. Direct na de aftrap stuurde Alphia de bal naar voren. Op onverklaarbare wijze verkeek doelman Jochem Lensen zich volledig op deze bal, waardoor Ralph Zeilstra al binnen dertien seconden de openingstreffer maakte (0-1). Ondanks deze vroege tegenslag herpakte de gastheren zich en begon beter in de wedstrijd te komen. Na iets meer dan een kwartier spelen scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Een vloeiende aanval over de linkerflank werd door Michaël de Bruijn netjes afgerond (1-1).

Kagia bleef na de gelijkmaker de bovenliggende partij maar wist geen uitgesproken kansen te creëren. In een periode van vijf minuten (34e tot de 39e minuut) sloeg Alphia genadeloos toe. In de 34e minuut was het Daan van Leeuwen die met een hard schot Kagia’s doelman Lensen verraste (1-2). Niet lang daarna benutte Van Leeuwen een rebound terugkomend van de paal (1-3). Een minuut later profiteerde Van Leeuwen opnieuw van een fout van Lensen, wat Daan van Leeuwen een zuivere hattrick opleverde binnen vijf minuten (1-4). Door deze opleving zette Alphia een goede stap naar een overwinning en werd de eerste helft afgesloten met een ruime voorsprong.

Ondanks een achterstand van drie doelpunten betraden de gastheren vol goede moed het veld. Binnen een minuut had Kagia de spanning terug kunnen brengen, maar het vizier van Tijs van der Schinkel stond niet op scherp. Na deze kans was het spel weinig verheffend, met nauwelijks kansen voor beide teams. Het publiek moest dan ook ruim twintig minuten wachten op een volgend spannend moment in het strafschopgebied. Eerst bracht de lat nog redding voor Alphia, maar niet veel later verkleinde Tijs van der Schinkel de achterstand tot twee treffers (2-4).

De gastheren voerde de druk op en zette een tandje bij. Ondanks veel passie en strijd en een overwicht in balbezit, werd Kagia nauwelijks gevaarlijk. Sterker nog, tien minuten voor tijd profiteerde Ralph Zeilstra van een moment van onoplettendheid in de Kagia-defensie en liet keeper Wijsman kansloos (2-5). Het getuigt van karakter dat Kagia, ondanks deze tegenslag, toch bleef strijden voor elke meter. Deze inzet werd met nog vijf minuten op de klok beloond met een derde doelpunt, ditmaal netjes binnen geschoten door Rowan Hoeke (3-5). Ondanks deze late treffer werd de wedstrijd nooit meer echt spannend. Na ruim vijf minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Smit af, waarmee de wedstrijd ten einde kwam.

Door deze overwinning zijn de Alphianen weer een stapje dichterbij een langer verblijf in de tweede klasse gekomen. Maar ook het toetje aan het einde van het seizoen met deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse is nog in zicht. Volgende week komt het Haagse VUC op bezoek op De Bijlen. Eerder dit seizoen wonnen de Alphianen met 1-2 in Den Haag. De Hagenaars zullen wel revanche willen, maar de Alphainen willen mee blijven doen in de top van de 2e klasse. Dat gaat weer een mooie wedstrijd worden. We trappen af om 14:30 uur.