Oegstgeesterweg 4 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5174083

Met een goed gevuld sportpark Kikkerpolder in Leiden, een heerlijk najaarszonnetje en aantrekkelijk voetbal waren alle ingrediënten afgelopen zaterdag aanwezig. Na ruim 90 minuten voetbal kon worden geconcludeerd dat de gastheren met oerdegelijk voetbal aan het langste eind hadden getrokken en de punten op sportpark Kikkerpolder bleven. De Alphianen speelde ook een zeer goede wedstrijd, maar vergaten zichzelf hiervoor te belonen. Hierdoor gingen de oranjehemden iets wat teleurgesteld terug naar Alphen.

De openingsfase van de wedstrijd was vanaf het eerste fluitsignaal interessant. Zowel de gastheren als Alphia creëerden enkele kansen. Na ruim tien minuten spelen had Daniël Buijnink de Alphianen op een voorsprong kunnen zetten, maar zijn inzet werd uitstekend gepareerd door de Leidse doelman. Niet veel later daarna kreeg Tim van Dam van UVS een soortgelijke kans, maar nu was het de Alphense doelman Perry van Cassel met een prima redding een doelpunt te voorkomen. In de 37e minuut konden de leidse supporters opveren toen centrumspits Timo Lagerberg uit het niets met een droge schuiver de gastheren op een 1-0 voorsprong zette, een voorsprong die tot dan toe niet overeenkwam met het spelbeeld. Na deze treffer zette Alphia meer druk; Bryan de Bruin en Marwan Fennich waren dicht bij de gelijkmaker. Beide vleugelspelers hadden echter hun vizier niet op scherp, waardoor de voorsprong van de gastheren standhield tot de rust.

De openingsfase van de tweede helft was minder aantrekkelijk, met veel spel op het middenveld en onnodig balverlies van beide teams. Echte kansen bleven uit. Na ruim een uur spelen werd het spel tijdelijk stilgelegd vanwege een ogenschijnlijk zware blessure van Thimo de Kruyf. De jonge verdediger werd met een brancard van het veld gedragen. Na een onderbreking van ongeveer tien minuten werd het spel weer hervat. Niet lang na de onderbreking dacht Alphia gelijk te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter na een vlagsignaal van de assistent. Uit beelden van Studio Alphen bleek achteraf dat de frustratie van de Alphense ploeg gegrond was. Alphia bleef de druk op de leidse defensie opvoeren, waardoor er veel ruimte achter de Alphense verdediging kwam te leggen. De UVS-spits kreeg een enorme kans om de score te verdubbelen, maar dankzij een uitstekende redding van Perry van Cassel bleef het 1-0. Alphia bleef het laatste gedeelte van de wedstrijd druk zetten, waardoor UVS in de counter een paar mogelijkheden nog kreeg. Beide teams hadden echter moeite met afmaken, waardoor de spanning bleef. Na 90 minuten en extra blessuretijd blies scheidsrechter Pieterman voor het eindsignaal.

Marcel Vondeling was na afloop van de wedstrijd trots op het spel van Alphia maar teleurgesteld dat we ons daar niet voor beloond hebben. Volgende week kunnen de Alphianen weer aan de bak. Dan komt het Goudse Donk op bezoek op sportpark De Bijlen dat dit weekend met 5-1 won van FC Oudewater. De wedstrijd volgende week zal om 14:30 uur worden afgetrapt.

Interviews met Marcel Vondeling en Daan van Leeuwen na afloop van de wedstrijd UVS- Alphia bij Studio Alphen: