Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

In diverse voorbeschouwingen werd reikhalzend uitgekeken naar de wedstrijd Alphia - Foreholte. Beide ploegen staan bekend om hun aanvallende en attractieve voetbal en zijn, gezien de stand op de ranglijst, aan elkaar gewaagd. Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pieterman werd duidelijk dat het wederzijdse respect resulteerde in een tactisch schaakspel, dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Uiteindelijk bleven de drie punten na 90 minuten "schaken" in Alphen.

Alphia speelde compact en liet de bal aan de bezoekers deze middag, wiens baltempo te laag was om de Alphianen in de problemen te brengen. Door slordig balverlies bij de gasten kwam Alphia er een aantal keer gevaarlijk uit in de omschakeling. Ralph Zeilstra kreeg een grote kans tegenover keeper Piet Meeuwissen, maar slaagde er niet in te scoren. Naarmate de eerste helft vorderde, verslechterde het spel. Er werden geen kansen meer gecreëerd. De tweet op X (voorheen Twitter) van Foreholte vat de eerste helft goed samen: “Nou, het is rust: 0-0. Geen spanning. Laten we hopen dat de tweede helft meer spektakel biedt.

Ook in de tweede helft slaagden beide teams er niet in het spel naar zich toe te trekken. Zowel Alphia als Foreholte hielden vast aan een tactisch schaakspel zonder veel gevaar te stichten. Het spel vond voornamelijk plaats op het middenveld, met af en toe een uitbraak van beide kanten. In de 64e minuut doorbrak Alphia de impasse. Een soepele aanval via de vleugelspelers Marwan Fennich en Bryan de Bruin werd vakkundig afgerond door de opkomende linksback Sander Egberts.

De bezoekers probeerde de druk nog op te voeren, maar slaagde er niet in gevaarlijke situaties te creëren. Het spel van Foreholte bleef ook nu nog onnauwkeurig, wat de Alphianen de kans gaf om regelmatig gevaarlijk uit te breken. Ondanks kansen voor Donovan Oliveira, Luuk Samson en Jori Wentink bleef het bij slechts één doelpunt deze middag. Typerend voor deze wedstrijd was dat, zelfs in de slotfase toen de bezoekers met lange ballen alles op alles zette om nog een puntje te redde, het geen kansen creëerde. Hierdoor konden de mannen van trainer Marcel Vondeling de voorsprong relatief gemakkelijk behouden tot het einde (1-0).

Door deze overwinning steeg Alphia een plekje op de ranglijst. Volgende week gaan de Alphianen op bezoek bij het Leiderdorpse RCL, dat dit weekend toch wel enigszins verrassend verloor van FC Oudewater (2-0). Zowel RCL als Alphia hebben tot nu toe allebei 28 punten behaald uit 17 wedstrijden. Dat beloofd dus weer een leuk potje te gaan worden.