Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Afgelopen weekend stond de wedstrijd om de derde plaats in de 2e klasse C op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd had HVV de derde plek in bezit en Alphia stond daar twee punten achter. Een overwinning zou een plek in de top 3 betekenen wat wellicht naar iets moois kan zijn aan het einde van het seizoen. Maar de Alphianen zijn de hele wedstrijd geen moment in de buurt van een overwinning geweest. In de eerste minuut was Alphia dicht bij een treffer, maar de resterende 89 minuten liep Alphia achter de feiten aan.

De wedstrijd begon furieus. Na het eerst fluitsignaal van de scheidsrechter Moussaoui stormde Ralph Zeilstra gelijk op het doel af van HVV. Maar zijn inzet kon nog net gepareerd worden door de Haagse doelman. Uit de daarop volgende aanval van HVV was het wel raak. Connor Coward tikte de bal wel achter doelman Perry van Cassel en zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong. HVV was in deze beginfase de betere ploeg en zette veel druk op de Alphense verdediging. Hierdoor waren de Alphianen genoodzaakt vaak de lange bal te hanteren. In de 19e minuut verdubbelde de bezoekers de score. Een mooie cross-bal van rechts naar links werd fantastisch behandeld door Boris Gorlee, die zich na de aanname direct vogelvrij voor Perry van Cassel zette en heel beheerst de 0-2 binnenschoot. Na deze voorsprong zakte de bezoekers wat in en kreeg Alphia de mogelijkheid om wat meer te gaan voetballen. Echte grote kansen kregen de oranjehemden niet al was Bryan de Bruin in de slotfase van de eerste helft dicht bij de aansluitingstreffer. Het schot van Bryan ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Ondanks de achterstand was er nog niets aan de hand. Alphia kwam beter uit de kleedkamers dan de bezoekers. De Alphianen kregen een aantal goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Maar in de 49e minuut was Joppe Dekker messcherp bij een uitval van HVV en zette zo de bezoekers op een comfortabele 0-3 voorsprong. Alphia mocht hierna het spel maken, maar moest wel oppassen op de uitvallen van de bezoekers. Alphia had meer balbezit maar echt gevaarlijk werden de Alphianen niet. In de 86e minuut redde Daan van Leeuwen nog de spreekwoordelijke eer door op het randje van buitenspel de 1-3 te scoren. Delano Bek was hierna nog dicht bij een doelpunt, maar hij kreeg de bal na een mooie steekpass niet lekker mee waardoor de spanning niet terug kwam in de wedstrijd.

Komend weekend is er geen wedstrijd voor de Alphianen, zodat ze lekker kunnen genieten van het Paasweekend. Op zaterdag 6 april spelen de Alphianen bij Kagia de volgende wedstrijd. De wedstrijd in Lisserbroek zal om 14:30 uur worden afgetrapt.