Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Alphia heeft de droomstart van de nieuwe competitie in de 2e klasse C te pakken. De oranjehemden wonnen de eerste wedstrijd met 4-2 van het Wassenaarse SVC'08. Gemakkelijk ging het niet voor de Alphianen, maar met veel inzet en strijdlust werden de bezoekers puntloos naar huis gestuurd en bleven de drie punten op De Bijlen. Marcel Vondeling was na afloop dan ook heel tevreden. "Iedere trainer wil de eerste competitiewedstrijd winnen, en vandaag waren wij dat", was de reactie van Vondeling na afloop.

Alphia begon goed aan de wedstrijd, maar zag in de beginfase van de wedstrijd wel dat de tegenstander het iets betere van het spel had. De verdediging van Alphia had alles onder controle en de bezoekers werden ook niet echt gevaarlijk voor het doel van Perry van Cassel. Het leek in deze beginfase erop dat het geen makkelijke middag voor de Alphianen zou gaan worden. In de 10e minuut kwam de ploeg van Marcel Vondeling op voorsprong. Een mooie pass van de rechterkant kwam uit bij Bryan de Bruin, die met een beheerst schot de doelman van SVC'08 verschalkte (1-0). Een paar minuten later kreeg Bryan de volgende goede kans om de score van de Alphianen uit te breiden. Alphia nam de regie van de wedstrijd over en kreeg diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. In de 36e minuut was er een klein momentje van onachtzaamheid. Een voorzet van links kwam bij de tweede paal terecht waar de geheel vrijstaande Coen Soonieus de 1-1 achter Perry van Cassel kon koppen. Nog voor de rust kregen de bezoekers nog een hele goede kans. Opnieuw werd er door de bezoekers een gaatje gevonden aan de linker kant van het veld. De voorzet kwam opnieuw bij de tweede paal terecht waar een speler van SVC'08 zich geen moment bedacht en de bal hard vanuit op doel schoot, echter hebben de Alphianen Perry van Cassel op doel staan en deze mooie inzet katachtig uit het doel haalde. Zo gingen beide teams met een 1-1 stand naar de kleedkamers.

Alphia kwam sterk uit de kleedkamers. Solrdig balverlies bij de bezoekers werd door Marwan Fennich genadeloos afgestraft. Met een geplaatst schot vanaf de rand 16-meter zette Fennich de Alphianen weer op voorsprong (2-1). In de 57e minuut was het opnieuw raak voor de Alphianen. Donovan Olivieira werd door het hart van de SVC'08 verdediging weggestoken en kon zo heel gemakkelijk de SVC'08 doelman kansloos laten en de 3-1 op het scorebord zetten. De wedstrijd leek zo wel beslist, maar niets was minder waar. Met een drie dubbele wissel gingen de bezoekers alles of niets spelen en kwamen de Alphianen wel meer onder druk te staan. Maar de verdediging van Alphia hield stand al kregen de bezoekers in de 77e minuut wel een uitgeleen mogelijkheid voor de 3-2. Maar gelukkig ging deze kans, die door de aanwezige toeschouwers al als doelpunt werd geteld overgeschoten. Het bleef dus 3-1, maar de Alphianen bleven onder druk staan. In de 83e minuut de wedstrijd dan definitief beslist in het voordeel van Alphia. Een niet goed werkende buitenspelval zorgde ervoor dat Daan van Leeuwen alleen op de SVC'08 doelman mocht doorlopen en zo de bevrijdende 4-1 kon binnenschieten. In de blessuretijd scoorde SVC'08 nog een doelpunt voor de statistieken en zo eindigde deze wedstrijd in een mooie 4-2 overwinning voor de Alphianen.

Door deze overwinning mogen de Alphianen zich deze week de eerste koploper noemen van dit nieuwe seizoen. Volgende week gaan de oranjehemden op bezoek bij het Leidse UVS. Deze ploeg degradeerde vorig seizoen vanuit de 1e klasse en won zijn eerste wedstrijd dit weekend knap bij FC Oudewater met 2-3. De wedstrijd volgende week op De Kikkerpolder zal om 14:30 uur worden afgetrapt.