Nieuwe Donkstraat 1
2809NJ
GOUDA
tel. 0182-516349

Alphia tegen een koploper in de competitie zijn elkaar dit seizoen goed gezind. Waar eerder dit seizoen toenmalig koploper VUC op eigen veld werd verslagen, was het dit weekend de beurt aan het Goudse Donk. Gemakkelijk ging het niet voor de Alphianen in Gouda, maar na veel strijd en inzet liepen de oranjehemden rond half vijf toch met een 1-2 overwinning van het veld. Een mooie opsteker voor de Alphianen zo vlak voor een serie wedstrijden tegen de top 5 teams.

Alphia had een iets andere aanpak van de wedstrijd afgelopen weekend. Ralph Zeilstra was de diepe spits en Daan van Leeuwen speelde als nummer 10 daaromheen. De gastheren bepaalde in de beginfase van de wedstrijd het spel door veel balbezit te hebben. Alphia was in de beginfase nog een beetje zoekende, maar gaf ook weinig weg. Bij de eerste de beste goede aanval was het voor de Alphianen direct raak. Een mooie lange bal van Luuk Samsom werd niet goed verwerkt door de Donk verdediging en hierdoor kon Daan van Leeuwen vrij simpel in de 9e minuut de 0-1 scoren. Alphia had het deze eerste helft niet gemakkelijk in Gouda. De oranjehemden konden de bal moeilijk in de ploeg houden en Donk drong aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de gastheren de grootste kansen handen, maar door puik keeperswerk van Perry van Cassel wist Perry iedere keer als winnaar uit de bus te komen. Alphia stelde in deze eerste helft nog twee mogelijkheden daartegenover, maar de schoten van Daan van Leeuwen en Marwan Fennich gingen over het doel heen. Hierdoor haalde Alphia met 0-1 de rust en kon een nieuw strijdplan voor de tweede helft worden bedacht.

Donk kwam snel in de tweede helft vrij snel op gelijke hoogte. Door niet goed uitverdedigen en een mooie aanval daaropvolgend werd het 1-1. Blijkbaar had Alphia deze tegengoal nodig. De oranjehemden gingen beter spelen en kwamen vijf minuten na de gelijkmaker opnieuw op voorsprong. Uit een prachtig opgezette aanval was het in de 54e minuut Ralph Zeilstra die de Alphianen op een 1-2 voorsprong zette. Alphia kreeg nog een aantal goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden. De snelle Ralph Zeilstra ging op een gegeven moment alleen op het doel af en werd vlak voor de 16-meter gevloerd. Alphia kreeg nog wel een vrijetrap, maar de leidsman vergat de overtreder een kaart te geven. Niet veel later was het weer Zeilstra die alleen op de keeper af ging. Nu kwam de Goudse doelman als winnaar uit het 1 op 1 duel. In de 89e minuut was Donk nog dicht bij de gelijkmaker. Een vrijetrap op het randje van de 16-meter spatte boven Perry van Cassel uiteen op de lat. Hierdoor behaalde Alphia zijn eerste overwinning in 2024 en werden er weer drie hele belangrijke punten bijgeschreven bij de Alphianen.

Volgende week staat er opnieuw een topper op het programma voor de Alphianen. Dan komt het Voorhoutse Foreholte op bezoek op sportpark De Bijlen. Beide ploegen hebben tot op heden 25 punten behaald. De wedstrijd wordt om 14:30 uur afgetrapt.