Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Afgelopen zaterdag speelde Alphia tegen koploper VUC. In de eerste helft speelde de oranjehemden een puike wedstrijd dat werd beloond door doelpunten van Remco Zuijdervliet en Daan van Leeuwen met een 2-0 ruststand. In de tweede helft ging het voor de Alphianen in 25 minuten helemaal mis. Door een tactische omzetting bij de bezoekers en een aantal arbitrale missers was de voorsprong verdwenen en stond er 2-4 op het scorebord. Alphia probeerde nog een slot offensief maar slaagde er niet meer in om de score nog aan te passen.

De Alphianen begonnen sterk tegen de Haagse koploper. De bezoekers werden met fel spel direct onder druk gezet. Dit resulteerde in de zesde minuut al voor een voorsprong voor de Alphainen. Na een scrimmage voor het doel was het uiteindelijk Remco Zuijdervliet die de bal achter de Haagse doelman schoot (1-0). Alphia bleef de betere op het veld en zag een aantal keer de Haagse doelman redding brengen op een grote voorsprong voor Alphia. Na een klein half uur verdubbelde Alphia alsnog de score. Remco Zuijdervliet zette met een mooie bal Daan van Leeuwen voor een leeg doel en deze kans liet Van Leeuwen zich niet afpakken (2-0). Na deze goal kregen de bezoekers ook wat kansjes, maar de goed keepende Perry van Cassel wist deze eerste helft zijn doel schoon te houden.

Ook de tweede helft begon Alphia nog furieus. Een prachtige voorzet van Marwan Fennich werd door Ralph Zeilstra in een keer op zijn pantoffel genomen. De Haagse doelman kon met een uiterste inspanning de bal nog net voor de doellijn tegen te houden. Door een tactische aanpassing in de speelstijl kwamen de bezoekers anders uit de kleedkamer dan voor de rust. De aansluitingstreffer viel voor de Alphia net even iets te snel want in de 50e minuut kwam de 2-1 op het scorebord door Quinten van der Kraaij. Een mooie aanval over diverse schijven werd door Van der Kraaij mooi achter Perry van Cassel geschoten. In de 57e minuut kwam VUC al weer langszij. Een verkregen penalty werd door de bezoekers benut en zo stond het weer 2-2. De Alphianen hadden het in deze fase moeilijk, maar probeerde wel weer het Haagse doel te vinden. Een uitbraak van Jordy Wentink werd door middel van een harde overtreding gestopt. De overtreding werd met slechts geel bestraft. In de 65e minuut kwamen de bezoekers door Roderick Mienema op 2-3. Een vlagsignaal van de Alphense grensrechter werd eerst door de scheidsrechter overgenomen, maar uiteindelijk op aandringen van VUC spelers weer ingetrokken. Alphia moest weer aan de bak om toch nog een resultaat te behalen. Met nog 20 minuten op de klok namen de bezoekers zelfs, via Roderick Mienema, een 2-4 voorsprong en leek de wedstrijd wel gespeeld. De bezoekers zakte wat verder in, wat resulteerde dat de Alphianen weer wat gevaarlijker voor het Haagse doel konden komen. Daan van Leeuwen werd in de 80e minuut 1 op 1 gezet, maar de Haagse doelman tikte met zijn handen buiten de 16-meter de bal voor de voeten van Van Leeuwen weg. Deze overtreding werd met geel bestraft waar iedereen een andere kleur verwachtte. De toegekende vrijetrap werd door Luuk Samson op de paal geplaatst. Met een aantal gevaarlijke voorzetten van Marwan Fennich kregen de Alphianen nog een aantal goede kansen op doelpunten. Echter werd de Haagse doelman niet meer verslagen en bleef de 2-4 stand op het scorebord staan na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.