Bodegraafsestraatweg 52
2805GR
GOUDA
tel. 0182-515518

Alphia heeft afgelopen zaterdag na een extra weekje rust de competitie weer hervat. Tegenstander was dit weekend het goudse Olympia, een ploeg die in de onderste regionen van deze tweede klasse verkeerd. Beide teams speelde vol voor de winst wat het voor de toeschouwers een aangename wedstrijd het gevolg was. Uiteindelijk gingen beide ploegen na 90 minuten voetbal met een 2-2 eindstand van het veld af.

Alphia begon furieus aan de wedstrijd. In de vierde minuut zorgde aanvoerder Remco Zuijdervliet voor de 0-1 voorsprong. Remco kreeg de bal in het 16-meter gebied voor de voeten en ronde goed af. Niet veel later kreeg Daan van Leeuwen een grote kans om de voorsprong uit te breiden. Na geklungel in de Goudse verdediging kreeg Daan de bal voor zijn voeten, maar zag zijn schot naast het Goudse doel gaan. De gastheren kregen hierna iets meer grip op de wedstrijd. In de 25e minuut kwamen de Gouwenaars op 1-1. Alphia herpakte zich weer en kwam in de 35e minuut met een geplaatste kopbal van Daan van Leeuwen op een 1-2 voorsprong. Nog voor het laatste fluitsignaal van de eerste 45 minuten kwam de stand op 2-2. Een vrijetrap voor Olympia werd omgeturnd tot een doelpunt.

In de tweede helft ontspon een echt voetbalgevecht. Beide teams wilde voor de overwinning gaan, wat voor de aanwezige toeschouwers veel amusumentwaarde opleverde. Gescoord werd er niet meer, maar beide ploegen raakte nog wel de paal (Jaouad el Yaacoubi voor Alphia). In de slotfase van de wedstrijd was Bazenbroek nog dicht bij de winnende voor de Alphianen, maar zijn schot werd door de Goudse doelman onschadelijk gemaakt. Zo eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Volgende week spelen de Alphianen opnieuw een uitwedstrijd. De oranjehemden spelen dan tegen het Wassenaarse SVC'08, de ploeg waar het in de competitie opening met 4-2 won. De wedstrijd in Wassenaar zal om 14:30 uur worden afgetrapt.