Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Dinsdagavond kwam Alphia uit voor de “Sportiff LAV-Cup” tegen het Leiderdorpse RCL. In deze eerste ontmoeting (beide teams treffen elkaar over een paar weken voor de competitie) wonnen de Oranjehemden met 2-0. Bij de Alphianen kregen diverse basisspelers rust, maar de spelers die daardoor mochten spelen lieten aan trainer Marcel Vondeling zien wat hun kwaliteiten zijn.

De wedstrijd begon met twee aftastende teams, maar geleidelijk werd het een open wedstrijd met twee voetballende ploegen. De Alphianen kwamen in de 8e minuut, na voorbereidend werk van Amine Guennaoui, door Ralph Zeilstra op fraaie wijze op 1-0. Alphia kreeg door deze voorsprong de controle over de wedstrijd en vergrootte op slag van rust de voorsprong. Amine Guennaoui liet met een mooi schot de Leiderdorpse doelman kansloos en zette zo de 2-0 op het scorebord.

Na de rust kwam RCL beter uit de kleedkamer. De Alphianen stonden onder druk, maar na wat wissels kreeg Alphia de regie weer terug en lag de 3-0 voor de hand. In de slotfase van de wedstrijd kreeg RCL nog een aantal kansen, maar de overwinning van de Alphianen kwam niet meer in gevaar.

Trainer Marcel Vondeling was na afloop tevreden over de wedstrijd. “We hebben diverse basisspelers rust kunnen geven, maar dat kan ook prima. Er staat een brede selectie en het is voor een trainer prettig om ook nieuwe inzichten te krijgen. Die brede groep is ook een kracht van Alphia. Al met al een prima zege voor ons na een nuttige wedstrijd. Ik ben vooral tevreden over de intensiteit waarmee gespeeld is. Dat moeten we meenemen naar de lastige ontmoeting van komende zaterdag bij Foreholte.