Duyfraklaan 9
2235SL
VALKENBURG ZH
tel. 071-4013214

Afgelopen zaterdag speelde Alphia voor een plek bij de laatste 16 in de Sportiff LAV-Cup bij het Valkenburgse Valken'68. De Valkenburgers doen het in de 1e klasse goed en lieten in de laatste speelronde van 2023 de kans liggen om koploper te worden. Alphia doet het voor het tweede jaar in de 2e klasse ook weer goed. De Alphianen staan momenteel op een gedeelde 3e plaats. Eerdere ontmoetingen tussen beide teams waren altijd interessante wedstrijden, dus beloofde het zaterdagmiddag voor de voetballiefhebbers een interessante middag te gaan worden.

Alphia begon niet best aan de wedstrijd in Valkenburg. Binnen een kwartier spelen werden twee persoonlijke fouten achterin genadeloos afgestraft door Bas van Delft. Hierdoor keken de Alphianen al vroeg in de wedstrijd tegen een 2-0 achterstand aan. Voetballend konden de oranjehemden mee met de gastheren. Die zagen in de 19e minuut Ralph Zeilstra op een fraaie manier de bal achter de Valkenburgse doelman schieten. Alphia was terug in de wedstrijd maar zag na een goed half uur opnieuw Bas van Delft zijn derde goal van deze middag maken. Na een goede aanval stond Van Delft helemaal vrij bij de tweede paal en liet Perry van Cassel voor de derde maal kansloos deze middag. Met deze 3-1 stand zochtend beide ploegen na 45 minute spelen dan ook de kleedkamer op.

Iedereen ging er eens lekker voor zitten voor de tweede helft. De Alphaienn waren zeker niet de mindere, maar Valken'68 benutte de kansen die ze kregen deze middag gemakkelijk. In de 57e minuut was het opniuew raak voor de gastheren. Jesper Slootweg mocht van de penalty stip de 4-1 binnenschieten. In de 60e minuut staakte de scheidsrechter de wedstrijd. Er was wat onenigheid ontstaan, maar beide spelers van Valken'68 en Alphia zagen ook wel in dat ze beide fout waren geweest. Met een handshake en sorry werd de vrede weer gesticht. Echter was dit voor de scheidsrechter niet genoeg en besloot hij de wedstrijd definitief te staken. Jammer want beide teams hadden hierna nog wel de intentie om de wedstrijd te hervatten. Maar als je hiervoor geen scheidsrechter meer hebt wordt het lastig. Hierdoor gaan de Valkenburgers naar de laatste 16 van de Sportiff LAV-Cup en gaat Alphia zich voorbereiden op het trainingskamp in het Portugese Porto.