Mannen KNVB beker Amateurs 3e ronde Groep 1 laatste 32

Olympiaweg 350
3078HT
ROTTERDAM
tel. 010-1111111

Het beker avontuur is gisterenavond voor de Alphianen ten einde gekomen. Op bezoek bij het Rotterdamse Overmaas begonnen de Alphianen matig aan de wedstrijd. Een goede aanval en een verdedigingsfout zorgde ervoor dat de oranjehemden binnen het kwartier tegen een 2-0 achterstand aankeken. Na deze achterstand herpakte Alphia zich en kwam het in de 25e minuut terug in de wedstrijd door een doelpunt van Daan van Leeuwen. Alphia speelde hierna best aardig maar echte grote kansen waren er deze eerste niet meer voor beide teams.

In de tweede helft ging Alphia op jacht naar de gelijkmaker, maar de eerste de beste aanval van de gastheren was gelijk raak en zo nam Overmaas een 3-1 voorsprong doordat een afstandsschot van richting werd veranderd en Perry van Cassel kanloos maakte. Na wat omzettingen in het team was het Jordi Wentink die met het mooiste doelpunt van de avond de spanning in de wedstrijd terugbracht (3-2). Alphia ging opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. Maar in de 65e minuut bracht Overmaas het verschil weer naar twee doelpunten door de 4-2 te scoren. Niet veel later kreeg een speler van Overmaas zijn tweede gele kaart en kwamen de gastheren met 10 spelers te staan. Wat Alphia ook probeerde, de 10 man van Overmaas bleven overeind en bereikte daardoor de volgende ronde van de KNVB Beker. Het vizier van Alphia kan nu helemaal gericht worden op de competitie, waar as zaterdag de inhaal wedstrijd bij het Wassenaarse SVC'08 gespeeld moet worden. Zal in Wassenaar dan eindelijk de eerste driepunter van 2024 worden behaald?