Alphia blijft wachten op eerste overwinning in 2024

Van Brienenlaan 15
2244BP
WASSENAAR
tel. 070-3242422

Afgelopen zaterdag werd de tweede helft van het voetbalseizoen gestart met de terug wedstrijd tegen SVC'08. In september vorig jaar was dit de openingswedstrijd van de competitie en toen wonnen de Alphianen op eigen veld met 4-2 van de ploeg uit Wassenaar. Alphia begon  goed aan de wedstrijd afgelopen zaterdag, maar zag na 90 minuten voetbal uiteindelijk een 2-2 stand op het scorebord staan.

De intenties bij Alphia waren duidelijk aan het begin van de wedstrijd. De Alphianen wilde de eerste driepunter deze middag ophalen uit Wassenaar. Alphia zette vanaf het eerste fluitsignaal gelijk veel druk op de gastheren en dat resulteerde in de 10e minuut in de 0-1 van Daan van Leeuwen. Door slordig balverlies op het middenveld kon Alphia een goede aanval opbouwen en was Daan van Leeuwen met een hard schot het eindstation. Alphia kreeg in de minuten erna nog een aantal goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar helaas werden deze niet benut. In de 25e minuut kwam SVC'08 opeens terug in de wedstrijd. Na een aanval over de linker kant van Alphia werd de bal teruggelegd op de opkomende Matthew Boelhouwer, die heel beheerst de bal achter Perry van Cassel schoot (1-1). Hierna waren de Alphianen de vat op de wedstrijd kwijt, maar dachten toch op 1-2 te komen. Een slippertje van de SVC doelman was volgens de Alphianen de doellijn gepasseerd, maar de scheidsrechter en zijn SVC assistent beslistte anders. Hierdoor bleef het 1-1. Nog voor de rust kwamen de gastheren op voorsprong. Een afgemeten voorzet werd door Yannick Willems hard en onhoudbaar ingekopt (2-1).

In de tweede helft hadden de Alphianen geen vat meer op de wedstrijd. Door wat tacktische omzettingen bij de gastheren waren zij de bovenliggende partij. SVC kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar Perry van Cassel wist zijn doel in de tweede helft schoon te houden. Alphia deed in de slotfase van de wedstrijd er alles aan om toch nog een puntje over te houden aan deze wedstrijd. In de 85e minuut gooide Jordi Wentink de bal voor het doel, waar de vrijgelaten Daan van Leeuwen de 2-2 binnenkopte. Ondanks het gelijke spelen schieten beide teams weinig op met dit resultaat.

Volgende week zaterdag staat voor Alphia de volgende wedstrijd al weer op het programma. Op het eigen spartpark De Bijlen komt het Leidse UVS op bezoek. Een ploeg waarmee de Alphianen nog een appletje te schillen hebben. Destijds werd er in Leiden met 1-0 verloren en zagen de Alphianen een zuiver doelpunt (via de televisiebeelden) afgekeurd worden. De wedstrijd zal zaterdag om 14:30 uur aanvangen.