Broekveldselaan 2
2411NL
BODEGRAVEN
tel. 0172-614959

Met een heerlijk avondzonnetje en een mannetje of 25 publiek speelden de Veterinnen maandagavond hun tweede wedstrijd. Waar in januari de Veterinnen van Rohda ’76 in Alphen te gast waren, was Alphia nu op hun beurt uitgenodigd in Bodegraven.

De thuiswedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Alphia, maar successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Al is de uitslag van een wedstrijd wel het laatste waar de Veterinnen zich druk om maken. Plezier staat op plek 1, 2 en 3! En dat straalden ze op het hoofdveld van Rohda ook uit, waarbij ze de eerste helft het betere van het veldspel hadden en wat kansen creëerden. Maar of het doeltje was te klein of de Bodegraafse keepster hield de bal tegen. Met 0-0 werd er na 25 minuten afgefloten voor de eerste helft.

In de tweede helft bleek Rohda conditioneel iets sterker en was het spelbeeld andersom. Alphia moest het meer hebben van tegenhouden, maar kwam er met gevaarlijke counters soms goed uit. Het team wat zou scoren zou er ongetwijfeld met de overwinning vandoor zijn gegaan. Maar zover kwam het niet, want ook na het laatste fluitsignaal stond de brilstand nog op het scorebord. Om het publiek toch wat doelpunten te gunnen, werd er door de goed leidende scheidsrechter besloten om penalty’s te nemen. Mooi genomen strafschoppen en schitterende reddingen van beide keepsters zorgden voor een aantal terechte juichmomenten. Of er de ochtend na de wedstrijd ook nog juichmomenten waren of dat de spierpijn overheerste, is nog niet bekend!